Kuran-ı Kerim Işığında Ramazan

İslâm âleminde özellikle ülkemizde geniş uygulama alanı bulmuş olan "MUKABELE GELENEĞİ" nin temeli, Hz. Peygamber ile Hz. Cebrail arasında vuku bulan ve her yıl ramazan aylarında gerçekleşen işte bu karşılıklı "ARZ" keyfiyetidir.

 

Ramazan ayında karşılıklı Kur’an-ı Kerim okunması olarak bilinen mukabele geleneği içinde bulunduğumuz Kovit-19 salgını dolayısıyla Ramazan ayından Türk Federasyonumuzun sosyal medya hesaplarından canlı olarak paylaşılacaktır.

 

“Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında indirilmiştir”

Mukabelenin Peygamber Efendimizin unutulan bir sünneti olduğunu ifade eden Türk Federasyon din işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Sayın Serdar Karslı, “Koronavirüs gölgesi altında geçirmiş olduğumuz Ramazan ayının İslam alemine hayırlı olmasını, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını ve bütün Müslümanların da bundan ders almasını temenni ediyorum. Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında indirilmiştir. Kur’an’ın inmesiyle beraber Hazreti Cebrail meleği mukabele şekliyle Hazreti Peygamberimize Kur’an okumuştur. İslam alemi içinde mukabele bu şekilde devam ediyor” dedi.

 

Ramazan ayı içerisinde Remscheid derneğimizden Türk federasyon Facebook hesabımından https://www.facebook.com/ALMANYATURKFEDERASYON  canlı yayınla gerçekleşecek olan "Kur'an-ı Kerim Işığında Ramazan" isimli
Kur'an-ı Kerim tilavetine tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: