KOVİD-19 KISITLAMALARINDA 3 ADIMDA AÇILMA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile eyaletlerin başbakanlarının yaptığı toplantıda koronavirüse karşı uygulanan "sıkı tedbirlerin" gevşetilmesi kararı alındı.

 

Başbakan Scholz, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, gelecek dört buçuk hafta içinde sıkı tedbirlerin üç kademede kaldırılacağını açıkladı. Scholz, koronavirüs salgını ile geçen iki "uzun" yılın ardından, durumun daha iyi gözüktüğünü ifade etti.

 

üç aşamada kaldırılacak

Başbakan Scholz ve eyalet başbakanlarının üzerinde uzlaştığı karar metninde, Omicron varyantının Almanya'da yayılmaya devam etmesine rağmen gelecek haftalarda vaka sayısında düşüş beklendiği ifade edilerek, bu nedenle de "açılma stratejisinin" planlanabileceği kaydedildi.

 

Karar metnine göre Almanya'da hastanelerin kapasitesi açısından durum uygun olduğu takdirde 20 Mart 2022'den itibaren birçok önlemin kaldırılması öngörülüyor.

 

İlk aşamada, koronavirüse karşı aşı olanlar ve Covid-19 geçirerek, iyileşmiş olanlar için sosyal temas kısıtlamaları kaldırılacak.

 

Bunun yanı sıra dükkan ve mağazalara sadece aşılanmış ve iyileşmiş olanların girmesine izin veren "2G" olarak adlandırılan kural ülke genelinde kaldırılacak. Bu kural bazı eyaletler tarafından uygulamaya geçmişti. Ancak dükkan ve mağazalarda, koruyucu maske kuralının uygulanmasına devam edilecek.

 

Mart başında ikinci aşama

4 Mart'tan itibaren geçerli olacak ikinci aşamada ise restoran ve kafe benzeri yerler ile konaklama tesislerinde "3G" olarak adlandırılan kural geçerli olacak. Buna göre, aşı olmuş ve iyileşmiş kişilerin yanı sıra aşı aşı olmamış ancak koronavirüs test sonucu negatif olanlar da restoran ve kafeler ile otellere kabul edilecek.

 


Bu Haberi Paylaş: