Bölge Başkanları ve Bölge Yöneticileri Toplantısı

Almanya Türk Federasyon 29. Faaliyet dönemi için oluşturulan Bölge başkanlıkları belirlendikten sonra yapılan ilk “Bölge Başkanları ve yöneticileri” toplantısı Heilbronn derneğimizin toplantı salonunda gerçekleşti.

 

Genel Başkanımız, Heilbronn derneğimizde genişletilmiş bölge toplantısına katılarak, yeni faaliyet dönem bölge başkanları ve yöneticilerine hitap etti. Genel Başkanımız, “derneklerimizin kendi birikim ve enerjisini başka yerlerde değil kendi teşkilatında harcamalıdır” dedi. Almanya Türk federasyonumuzun genel Başkanı sayın Şentürk Doğruyol, Türk federasyonumuzun 2022 yılı kısa ve orta vadeli planlanan çalışmalarını, katılımcılara kısaca aktardıktan sonra derneklerimizin sağlıklı yapıya kavuşmasının önemine değindi.

 

 

Genel Başkanımız konuşmasında, Almanya Türk Federasyon, insanı temel alan bir anlayışla, hedeflerine ulaşmak için mücadele etmekte olduğunu tekrarlayarak, “Almanya Türk federasyonumuz Ülkücü bir kuruluş olduğunu” söyledi. “Ülkücülük batı dillerinden dilimize giren idealistlik kelimesiyle aynı olan bir anlam belirtmektedir. Ülkücülük veya idealizm insan kafasının içinde elde edilmesi, varılması en mükemmel, en güzel, kendisini mutlu edecek hedeflerin tasarlanması ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için arzu gösterilmesi ve çalışılması anlamını ifade etmektedir. Bu tarifi bu bölgede sıkça tekrarlamam bir ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır” dedi.

 

Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol, “cümle alem bilir, ülkücülerin, genel merkezi Almanya’da Türk Federasyondur” Türk Federasyonumuz kuruluş hikayelerinin farklı olmasına rağmen aynı ideallere gönül vermiş bir çok sivil toplum örgütlerinin 1978 yılında bir araya gelerek oluşturdukları çatı organizedir” dedi.

 

 

Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol, “Yeni faaliyet döneminde bölge yapılanmamız ve derneklerimiz, hızlı ve istikrarlı bir şekilde faaliyetlerini çeşitlendirecek, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak çalışmaları sürdürecektir. Türk Federasyon, Avrupa Türklüğünün odağında birlik ve kardeşlik olan Vizyonumuz ile çerçevesi çizilen yeni hedeflere yönlendirmek durumundayız. Türk Federasyon olarak, sizlerden aldığımız özgüvenle, sahip olduğumuz muazzam potansiyeli harekete geçirip, birlik ve beraberlik içinde çalışarak, geleceğe daha umutlu ve güvenle bakıyoruz” dedi.

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: