Avrupa Türk Konfederasyon tarafından başlatılan yardım kampanyasının ilk etabı tamamlandı

Türkiye’mizde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu şiddetli depremler meydana gelmiş ve çok geniş alanda tesirini hissettirmiştir. Depremler, Kahramanmaraş’ın yanı sıra, Hatay, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis’te çok büyük yıkıma neden olmuş ve vahim sonuçlara sebebiyet vermiştir.

Türkiye’mizin maruz kaldığı bu büyük felaket, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, milletimizin tamamında tarifsiz bir üzüntü yaratmış ve hepimizi derinden yaralamıştır. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve on ilimizde büyük bir yıkıma neden olan depremlerde, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın bir nebze de olsa acılarını paylaşmak, yaralarını sarabilmek için “Avrupa Türklüğü” olarak yardım elimizi uzattık.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Avrupa’da faaliyetlerini sürdüren Avrupa Türk Konfederasyon’a bağlı Türk Federasyonlar ve Derneklerimiz bünyesinde başlatılan yardım kampanyasının ilk etabında toplam 1.743.074,85 Avro (Bir milyon yedi yüz kırk üç bin yetmiş dört Avro, seksen beş sent) nakdi yardım toplanmıştır.

Toplanan bu yardım, Almanya’nın Frankfurt Şehri’nde AFAD’ın Ziraat Bankası’nda açtırdığı Avro hesabına yatırılmıştır. Yardımlarımız artarak devam edecektir.

Devletimiz güçlüdür; milletimiz metanetli, fedakâr ve yardımseverdir. Devletimiz tüm imkanlarını deprem bölgesine sevk etmiştir. Türk Milleti kenetlenerek, büyük bir fedakârlık ve yardımseverlik örneği sergilemektedir.

Avrupa Türklüğü ve Avrupa Türk Konfederasyon mensupları daima devletimiz ve milletimizin yanında olacaktır.

İnanıyoruz ki Türkiye’miz, devletimizin gücü, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Türk Milleti’nin fedakarlığı ve yardımseverliği sayesinde, Allah’ın izniyle, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla bu felaketin de altından kalkacaktır.

Dayanışma ruhu içerisinde yardım kampanyamıza katkıda bulunan Avrupa Türk Konfederasyon mensupları ülküdaşlarımızdan Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Cemal Çetin Genel Başkan

 

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: