ATF Genişletilmiş Yöneticiler Toplantısı

Almanya Türk Federasyon (ATF) Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol’un katılımlarıyla Önce güney Almanya genişletilmiş yöneticiler toplantısı (Oberderdingen) ertesi gün Kuzey Almanya (Köln) genişletilmiş yöneticiler toplantısı şeklinde yapıldı. Toplantılara derneklerimizin başkanları ve Türk Federasyon Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri yanı sıra ATF Denetleme ve Disiplin kurulları üyeleri katıldılar.

 

Genişletilmiş yöneticiler toplantıları Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Toplantılar ATF Genel Sekreterimiz Sayın Selçuk Akbulut’un açılış konuşması sonrası kürsüye davet edilen ATF Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol’un teşkilatlarımızın gündemi değerlendirmesiyle sürdü.

 

Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol’un “Almanya Türk Federasyon kurulduğu günden bu yana yapmış olduğu çalışmalarıyla tüm vatandaşlarımızın dertlerine çözüm üretmeye gayret etmiştir. Birliğimizi diri tutmak, vatandaşlarımızı huzur ve güven içinde yaşatmak için daima kararlı ve istikrarlı bir tutum sergilemiştir. Türk Federasyon ve ona bağlı derneklerimiz Almanya`daki Türklerin, kültürel kimliğini muhafaza ederken, yerli-çoğulcu toplumla uyum içinde yaşamayı, eşit haklara kavuşmuş, eğitimli ve yüksek bir ekonomik güce sahip toplumun birer parçası olmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

 

Savaşın Avrupa’nın kapısına kadar dayandığı çok önemli süreçten geçtiğini ifade eden Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol “Kişisel hırsların insani değerlerin önüne geçtiği bir dönemde bizlerin birlik içinde bir duruş sergilemesi her şeyden daha önemli görünmektedir” dedi. Yöneticiler olarak bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol, “İyi ki varsınız, İyi ki varız. Teşkilat mensuplarımız ve onların kıymetli yöneticileri, vatandaşlarımızın gönüle girecek ülkü neferleridir. Toplantımızın başta Avrupa Türklüğü olmak üzere camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


Bu Haberi Paylaş: