ATF Genel Merkezi'nde Bayramlaşma Töreni

Almanya Türk Federasyon (ATF) Genel Merkezi’nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği geleneksel bayramlaşma Törenine çok sayıda vatandaşımız katıldı. Bölge başkanlarımıza bağlı faaliyet gösteren teşkilatlarımızın başkan ve yöneticileri yanı sıra uzak yakın demeden genel merkezimize gelen, çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Almanya Türk Federasyonun her bayram sonrası ilk Cumartesi’nde rutin olarak bayramlaşma programı gerçekleştirmektedir. Bu gelenek bu Kurban Bayramı’nda da sürdürülerek devam etti. Geleneksel bayramlaşma programımıza Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı, MHP İstanbul Milletvekili Sayın Cemal Çetin’de katıldı.

Geleneksel bayramlaşma programımı ilk olarak Almanya Türk Federasyon Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol’un katılımcıları selamlamayarak, “2022 Kurban Kampanyamızı tamamladık. Türk Federasyonumuza verilen kurban vekaletlerini en güzel şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Bu Kampanyada görev alarak, Avrupa Türklüğünün kurbanlarının vekaletini yerine getiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurban Bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.. " sözleriyle tebrik etti. Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol’un kutlaması sonrası, misafirlere hitap eden Avrupa Konfederasyon (ATK) Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin, Avrupa ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

 

Kurban Vekaletlerinizin Tamamı Yerlerine Ulaştı

Avrupa Türk konfederasyon bünyesinde yürütülen Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu’nu Türk Federasyonlarının kurulduğu günden bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlediklerini belirten Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin, “Kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olarak, kurban ibadetinin dini esaslara göre eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlayarak 2022 Kurban Kampanyamızı tamamladık. Bu vesileyle ulaştığımız soydaşlarımızla, Avrupa Türklüğünün bayram sevincini ve mutluluğunu daha fazla kardeşimizle paylaşarak; mazlum ve muhtaç soydaşlarımızla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirdik. Kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını, mazlum soydaşlarımızla paylaşan vatandaşlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Birlik ve beraberliğimizi, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını; Ülkücü Hareketin elinin ulaştığı her noktaya barış, esenlik ve huzur getirmesini Allahtan niyaz ediyor, bu organizasyonumuza destek veren, katkı sunan tüm ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ülkücü hareketin Lideri Sayın Devlet Bahçelinin selamlarını getirdim. Sayın Genel Başkanımız hepinizin bayramını tebrik edip, kucak dolusu selamlarını illeti” dedi

Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin yaptığı açıklamada, Avrupa Türklüğünün içinde bulunduğu izin mevsimi dolayısıyla tatilini anavatanımızda sevdikleri ile geçirmek isteyen ve bunun için yollara düşen, düşecek olan vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle muhterem vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tekrar içtenlikle tebrik ediyor, her günümüzün bayram havasında geçmesini diliyorum” dedi.

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: