ATF 29. Olağan Büyük Kurultayı: Şentürk Doğruyol yeniden genel başkan seçildi

Türk Federasyon kurultayına Avrupa Türk Konfederasyonuna bağlı faaliyet gösteren Türk Federasyonların genel başkanlarından Fransa Türk Federasyon Genel Başkanı Sayın Orhan İlhan, İngiltere Türk Federasyon Genel başkanı Sayın Abbas Balta, Avusturya Türk Federasyon Genel Başkanı Sayın  Ali Can, İsviçre Türk Federasyon Genel Başkanı İrfan Okutan, Belçika Türk Federasyon Genel Başkan vekili Sayın Hamit Atak, Danimarka Türk Federasyon heyeti ve Türk Federasyon büyük kurultay delegeleri katıldılar.

Türk Federasyon 29 Olağan Büyük kurultayı, Kuran-ı Kerim tilaveti, Alman milli marşının dinlenmesi ve istiklal marşımızın söylenmesiyle başlayan kurultayda verilen teklifle Divan Başkanlığına Fransa Türk Federasyon Genel Başkanı Sayın Orhan İlhan, divan üyeliklerine Türk Federasyon GİK üyeleri Sayın Yaşar Çam ve Sayın Yılmaz Gülabioğlu seçildi.

Divan heyeti mevcut Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol’u kurultayın açılış konuşması için kürsüye davet etti.

Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol açılış konuşmasında " Türk Federasyon 29 Olağan Büyük kurultayına hoş geldiniz. Elbette bu kurultayımızı 28. Dönemde olduğu gibi, onbinlerin katıldığı bir ortamda yapılmasını çok arzu ederdik ama Covid-19 süreci uygun bir çerçevede yapabilme imkanı bulduk.

Pandemi sürecinin zorlu koşulu altında düzenlediğimiz Almanya Türk Federasyon 29. Olağan Büyük Kurultayı Avrupa Türklüğüne hayırlar getirsin” dedi.

28. dönem faaliyet ve muhasebe raporlarının okunması ve ibrasından sonra 29. dönem Türk Federasyon Genel Başkanlığı, Genel İdare, Denetleme ve Disiplin Kurulları Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. 29. Dönem Türk Federasyon Genel Başkanlığına seçilmesinin ardından Türk Federasyon Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol kurultaya katılanlara teşekkür konuşması yaptı.

Sayın Şentürk Doğruyol konuşmasında; “Avrupa Türklüğünün en büyük ve en önemli kuruluşu olan Türk Federasyonumuzun tekrar Genel Başkanı seçilmek beni ziyadesiyle onurlandırdı. Bu şerefli göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki 29. Faaliyet döneminde bu görevi büyük bir onur ve heyecanla yerine getirmeye çalışacağız ve siz kıymetli ülküdaşlarımızın desteğiyle birlikte bayrağı daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Ayrıca, Federasyonumuzun geldiği bu noktadan, birlik ve beraberlik içerisinde daha ileriye, daha güzele götürmek temel hedefiyle, asimile olmadan, yaşadığımız toplumla karşılıklı uyuma inanarak bu yöndeki gayretlere devam edeceğiz.

Avrupa Türklüğünün milli ve manevi benliğine sahip olarak asırlar boyu kalıcı varlığı, her türlü probleminin tespiti ve çözümü yolunda yılmadan ve yorulmadan çalışacağız.

Bizler kendi ailemize ayırabileceğimiz zamanı ve imkanları Türk Federasyonun güçlenmesi aynı zamanda da faaliyetlerini zenginleştirmesi için seferber ettik. Bütün faaliyetlerimizi savunduğumuz ilkeler çerçevesinde gerçekleştirmiş olduk. Türk Federasyon olarak kuruluşumuzdan bu yana taviz vermediğimiz ilke ve görüşlerimizi şeffaflık düsturuyla icra ederek bugünlere ulaştık.

Kendisiyle birlikte çalışmış olmaktan onur duyduğum Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanım Sayın Cemal Çetin beyin yol gösterici, birikimlerinden ve yardımlarından yararlandık, yararlanmaya devam edeceğiz.

Şahıslar gelip geçicidir. Kalıcı olan, eserlerdir, kalıcı olan, geride bırakılan izdir, geride açılan yoldur. Merhum Başbuğumuzun açtığı bu yolda, Avrupa’da bıraktığı izlerle, hangi isimlerle olursa olsun, Türk Federasyonlar Avrupa Türklüğüne hizmet etmeye devam edecektir. Şahıslar, isimler değişse de, Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten başlayan, bugüne kadar ulaşan bu ulu çınar, gölgesine serinlik dağıtmaya devam edecektir.

Avrupa Türklüğü ve Ülkücü Harekete hizmet yolculuğunda, Pandemisiz bir ortamda nice kurultaylarda yeniden kavuşmak, yeniden buluşmak, yeniden kucaklaşmak dileğiyle, her birinizi Allah’a emanet ediyorum. Tüm misafirlerimize bu heyecanı bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Türk Federasyonumuzun 29’uncu Büyük Kurultayı hayırlı olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum

Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin’in kurultayda yapmış olduğu konuşmasında Avrupa Türklüğünün gündemini değerlendirdi.

Almanya Türk Federasyonun 29. Büyük Kurultayında tekrar göreve gelen Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı ve yöneticilerine, yeni görevleri için başarılar diliyorum.

Toplantımızın Avrupa Türklüğüne hayırlı olmasını diliyor, hepinizi selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamını getirdim. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Avrupa Türklüğünün her türlü dertlerini, dert edinen, başarılarıyla sevinen Liderimiz siz kıymetli ülküdaşlarına kucak dolusu selamlar gönderdi.

Rahmetle yad ettiğimiz Başbuğumuz, Türk federasyonların kurulmasında öncülük edip, bu günlerin temelini atmıştır” dedi.

Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkan Sayın Cemal Çetin, “Almanya Türk Federasyonun kurultayını Covid-19 sebebiyle dar, kapsamlı bir ortamda gerçekleştiriyoruz. 60 göç yılını geride bıraktık. Türkiye ile Almanya arasında 1961 yılında imzalanan İşgücü Anlaşması ile Almanya'ya "misafir işçi" olarak gelen bizler, geçen 60 yıl içinde eğitim düzeyi ve mesleki donanım açısından büyük ilerleme sağladık. Geçen zaman içerisinde vatandaşlarımız sadece Almanya'nın iş gücüne değil ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel yapısına da aktif katkı sunduğumuz bir süreci doğurdu.

Avrupa ülkelerinin, Avrupa'daki Türk varlığını bir kazanım olarak görmesi gerekmektedir. Bu süreçte, birçoğu, dilini dahi bilmedikleri bu ülkede birer başarı hikayesinin kahramanı olan ilk nesil, bugün dördüncü nesle ulaşmış durumda. İnanıyorum ki bu genç ve dinamik neslimiz her geçen gün daha da donanımlı bir şekilde bulunduğu topluma ve buradaki varlığımıza nitelikli katkılar sunarken ana vatan ve ana diliyle de bağını koparmadan iki ülke ilişkilerinde de önemli pay sahibi olacaktır” dedi.

Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin’in konuşmasında Türkiye gündemine geniş yer ayırdı. “Ana Vatanımız Türkiye çok zor bir dönemden geçmektedir. Tüm Dünya’da olduğu gibi, ülkemizin maruz kaldığı virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için Cumhur ittifakı tüm imkânlarını seferber etmektedir.

Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar, aynı zamanda büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin de tetikleyicisi olmuştur.

Kaos çıkarmaya çalışanlar da çıktı. Cumhur ittifakı milletimizle birlikte ülkemize yönelik her saldırıyı dirayet ve kararlıkla göğüslemektedir. Ellerini ovuşturarak bu virüsün ülkemizi esir almasını bekleyen muhterislere aradıkları fırsatı vermedi, vermeyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi, Türkiye’nin en büyük gücü birliğidir, beraberliğidir, kardeşliğidir. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu sıkıntılı süreci de bırakınız tökezlemeyi veya yıkılmayı, daha da güçlenerek atlatacağımıza tüm kalbimle inanıyorum.

Hatırlarsanız kısa bir süre önce, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi'nde yayınlanan bildiriyle Türk Konseyi'nin adı "Türk Devletleri Teşkilatı" olarak değiştirildi. Cumhur ittifakı tüm imkanlarıyla geleceğin Türk Dünyasını şekillendirmektedir.

Ülkücüler olarak, Cumhur İttifakı ile tam bağımsız Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini ortaya koyan, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu hedefleri tam manasıyla gerçekleştirmiş bir Türkiye olarak 2023 diyoruz. Diğer terör örgütleriyle mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak FETO'yu da PKK’yı da aynı şekilde son mensubu etkisiz hale gelene kadar bertaraf edeceğiz.

"Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören çarpık bir zihniyet vardır Mavi Vatan olarak adlandırdığımız, deniz yetki alanlarının tespiti yapılarak muhafaza edilmesi, bu kapsamda doğal kaynaklardan tüm canlı ve cansız ekonomik varlıklara kadar sahip çıkılması cumhur ittifakıyla mümkündür.

Ülkücü hareket, Türkiye düşmanlarının siyaset ayağına, kiralık işbirlikçilerine, demokrasi fukaralarına, vatan ve millet karşıtlarına sonuna kadar mücadele edecektir. Kurulmuş tuzakları bozarak milli istiklal ve istikbal haklarını fedakârca savunacaktır" diyerek, Türk Federasyonun 29. Büyük kurultayının nezih bir ortamda geçmesinde katkı sunanları tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Kurultay çalışmaları sonrası toplu yemek ve aile fotoğrafı çekildi.


Bu Haberi Paylaş: