ATF 29. Faaliyet Dönemi ilk GİK toplantısı gerçekleşti

Genel İdare Kurulu toplantısı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından topluca İstiklal Marşı okundu.

Toplantı iki bölümden oluştu. İlk bölümde toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı, MHP İstanbul Milletvekili Sayın Cemal Çetin, Türk Federasyon GİK üyelerine, Avrupa Türklüğünün gündemini değerlendirdi.

Türk Konfederasyon Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin, konuşmasının büyük bir bölümünde Avrupa ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin, “29. Büyük Kurultayı ile yeniden şekillenen yönetim kadrosuna başarılar diliyorum. Göreve gelen Ülküdaşlarımdan önümüzdeki faaliyet döneminde teşkilat disiplini içerisinde Federasyonumuzun misyonuna uygun önemli katkı sunacağına yürekten inanıyorum. İçinde bulunduğumuz Pandemi süreci dünyayı olumsuz bir şekilde etkisi altına almıştır. 2019’un sonlarına doğru etkisinin tüm dünyada gözlemlendiği ve milyonlarca insanın sağlığının risk altına girdiği Covid-19 salgını 2022’de de yeni varyantlarla hızla yayılmaya devam etmektedir. Umarım bu beladan en kısa bir zaman diliminde kurtuluruz” dedi.

Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Ülküdaşlarımızla birlikte teşkilatlarımıza yönelik her saldırıyı dün nasıl dirayet ve kararlıkla göğüslemişsek, bu gün de aynı şekilde karşıladık, karşılayacağız. Ellerini ovuşturarak fitne ve fesat ekenlere aradıkları fırsatı vermedik, vermeyeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, Türk Federasyonların en büyük gücü birliğidir, beraberliğidir, kardeşliğidir. Allah’ın yardımı ve ülküdaşlarımızın desteğiyle, sizlerin etkili çalışmaları neticesinde, dünden daha da güçlü adımlar atlatacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

GİK toplantısı kısa bir aradan sonra ikinci bölümüyle devam etti.

Toplantımızın ikinci bölümde, Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol, teşkilatlarımızın gündemindeki konulara değindi.

Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol "Almanya Türk Federasyon 29. Büyük Kurultayı’nı önemli kararlarla birlikte tamamlamıştır. Cenabı Allah'a şükürler olsun ki Avrupa Türklüğüne, Türk Federasyon‘a yakışan bir Kurultay gerçekleşmiştir.

Ayrıca Genel Başkanımız, “29.Kurultayımız ile verilen mesaj birlik ve beraberliğin yanı sıra Federasyonumuzun 29. Dönem karar mekanizmalarına seçilen siz değerli arkadaşlarımıza önemli sorumluluklar da yüklemektedir. İnanıyorum ki hep beraber bu sorumluluğun gereğini en güzel bir şekilde yerine getireceğiz" dedi.

28. Büyük Kurultay sonrası oluşturulan ATF Başkanlık divanı üyeleri, Kurultayımızda aldıkları bu muhteşem destek ile Avrupa Türklüğünü kucaklayacak, teşkilatlarımız arasındaki faaliyet ve hizmetlere yeni bir ivme kazandırarak adeta yeni bir faaliyet seferberliği başlatmış bulunuyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol, 29. Faaliyet döneminde görev yapacak olan Başkanlık Divanı üyelerini tanıttı.

Buna göre Almanya Türk Federasyon 29. Faaliyet Döneminde Şentürk Doğruyol’un Genel Başkanlığında görev yapacak olan Başkanlık Divanı aşağıda yer alan değerli ülküdaşlarımız tarafından oluşmaktadır.

Genel Başkan Yardımcıları:

Fatih Oğuz (Teşkilat İşleri)

Mustafa Saygaz (Mali İşler)

Erdoğan Aktaş (Kültür-Sanat-Sportif Faaliyetler)

Nihat Güney (Basın-Yayın)

Serdar Karslı (Din Hizmetleri)

Sedat Kart (AR-GE)

Genel Sekreter:

Selçuk Akbulut

Genel Sekreter Yardımcıları:

Abdullah Gaplan (Mali ve İdari İşler)

Mehmet Topçuoğlu (Medya-İletişim)

Mustan Erol (Hac-Umre-Cenaze Fonu)

Salih Şahin (Teşkilat İletişim)

Yusuf Zorluoğlu (Din Görevlileri)


Bu Haberi Paylaş: