Almanya Türk Federasyon Bayramlaşma Töreni

Almanya Türk Federasyon (ATF) Genel Merkezi’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği geleneksel bayramlaşma Törenine çok sayıda vatandaşımız katıldı. Bölge başkanlarımıza bağlı faaliyet gösteren teşkilatlarımızın başkan ve yöneticileri yanı sıra çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Almanya Türk Federasyonun her bayram sonrası ilk Cumartesi’nde rutin olarak bayramlaşma programı gerçekleştirmektedir. Bu gelenek bu Ramazan Bayramı’nda da sürdürülerek devam etti.

Almanya Türk Federasyon Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol’un katılımcıları selamlamayarak, “Ramazan Bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum" sözleriyle tebrik etti. Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol’un kutlaması sonrası, misafirlere hitap eden Avrupa Konfederasyon (ATK) Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin, Avrupa ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

ATK Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin, Avrupa Türklüğünün federasyonlarımıza ulaştırdığı Fitre, Zekât ve bağışları Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı vasıtasıyla şehit ailelerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Covid-19 küresel salgınıyla birlikte aradan geçen uzun zaman sonrası Ramazan Bayramı bayramlaşmasında bir araya geldik” dedi. Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin, “Sevgi ve dayanışma hissinin kalbimizi doldurduğu, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayını hep birlikte idrak ettik. Bizlere bayramlaşabilmeyi nasip eden Rabbimize ne kadar şükür etsek azdır. İnşallah Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Başta ebediyete intikal eden Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, aramızdan ayrılan dava arkadaşlarımıza Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Ülkücü hareketin Lideri Sayın Devlet Bahçelinin selamlarını getirdim. Sayın Genel Başkanımız hepinizin bayramını tebrik edip, kucak dolusu selamlarını illeti” dedi

Genel Başkanımız Sayın Cemal Çetin yaptığı açıklamada bayrama huzur ve güven içinde erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; yaklaşan izin mevsimi dolayısıyla tatilini anavatanımızda sevdikleri ile geçirmek isteyen ve bunun için yollara düşen, düşecek olan vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum. Ülkücü hareket ne arzuluyorsa, neyi istiyorsa, neyi hedefliyorsa milletimizin yararına, ülkemizin çıkarınadır.

Cumhur İttifakı, gizli kapaklı ilişkilere heveslenmeyen, işgüzarlığa tamah etmeyen, ahlak ve aidiyet krizine düşmeyen, ittifak ortaklarının birbirine çalım atmadığı; bunun yanında öngörülen, hedefleri bilinen, ilke ve esaslarının çatısı önce “ülkem ve milletim” anlayışıyla örülen bir fazilet ve fedakârlık meşalesidir. Ülkücü hareket için Cumhur İttifakı bir vatan ittifakı, bir istiklal iradesidir. Bizim için Cumhur İttifakı’nın devamlılığı siyasi ikbal hesaplarının üstünde diriliş ve yükseliş muvaffakiyetidir. Ülkücüler olarak bizler gelecekten umutluyuz, iyi niyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Ümitsizlik yoktur, iman varsa ümit vardır, imkan her daim olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle muhterem vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, her günümüzün bayram havasında geçmesini diliyorum” dedi.

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: